Azt mondják, tízmilliószoros nap van- hát, csak ilyen legyen mind! Ma ezt hozta a postás futár: Fidella Outer Space, kopott rózsaszín/natúr csillagokkal.

Mit kell tudni róla:

  • márka: Fidella
  • modell: Outer Space
  • szín: natúr / halvány rózsaszín
  • szövés: zsákár
  • méret: 7-es
  • szélessége: 80 cm
  • extrák: saját anyagából készült tárolózsákban érkezik!
  • *kölcsönözhető lesz!

Első benyomásom a frissen kibontott kendőről: a legpuhább, legkezdőbarátabb hordozókendő, ami valaha megfordult a kezemben! A modellt és a méretet – tanácsadói darab lévén – nem én választottam, ezt dobta a gép. A csillagos minta nem az én világom, a színe viszont nagyon kellemes, anyaga vékony, finom, tapintása egyenesen selymes, különösen a fehér oldalon. A hosszanti szegések egyike a kendő egyik oldalán, másik a másik oldalon van levarrva, a közepjelzés szintén, így ennek a kendőnek nem színe és visszája, hanem két teljes értékű színe van.

Kellemes meglepetés volt a kendőhöz kapott használati útmutató: egy diszkrét kivitelű és színvilágú, pár lapos füzet, csupa hasznos és korrekt alapinformációval, illetve a leggyakrabban használt kötésekkel. A kötéseket egy apuka mutatja be, a részletesség hagy némi kívánnivalót maga után, de ezt remekül ellensúlyozza a Fidella videósorozata.

A 7-es méret nekem nagyon hosszú, nincs az a kötés, ami felvenné ezt a rengeteg anyagott. A szélességét viszont imádom!!! Elsőre egy mezei hátibatyut kötöttem belőle, kb. 10 kilós totyogóval. Az anyag vastagságához vékonyságához képest meglepően erős kendő, és – bár csak rövid távon próbáltuk – egészen kényelmes volt. Többrétegű kötésekben, nyilván, még kényelmesebb, bár általában nem bonyolítom, jellemzően batyut kötök. Körülkötött hátit és duplót próbáltunk még.

Az extra szélességtől eltekintve tökéletes újszülött kendő, vékony, puha, könnyen kezelhető és csomózható, kezdő kendőzőknek is jó szívvel ajánlom. Több rétegben nagyobb babához is megfelelő választás lehet, batyukendőnek tipegőhöz azonban valami testesebbet választanék.

Pin It on Pinterest