Én valamiért soha nem hordtam mei tai-t. Próbálni próbáltam néhányat, a klasszikusok közül Bamberoo-t, Hajtkát, Borát, Hunbabát, a kendőanyagú “puhák” közül DidyTai-t és HopTye-t, de egyik sem fogott meg igazán: előbbiek szépek, szimpatikusak, de túlságosan masszívak voltak, nem simultak megfelelően, utóbbiaknak vagy az arányai nem voltak eltalálva, vagy a kendős szárral voltak kényelmi problémáim.

A Girasol MySol nevű mei tai-át bűvölöm már egy ideje, beszerzésére az elhatározás mostanában érett meg bennem. Tanácsadáshoz tervezem használni, s mint ilyen, magasak az elvárásaim vele szemben. Egyelőre tetszik, az első bevetésen legalábbis egészen jól teljesített: majdnem 2 éves, 10 kilós kislányom közel két órán keresztül csücsült benne a hátamon, minden levételi kísérlet ellen hevesen tiltakozva.

Girasol MySol Veracruz

A modell neve Veracruz, két réteg keresztsávoly szövésű kendőanyagból készült, lila és banánzöld oldala egyaránt használható. A hátlap felülről lefele kicsit szélesedik, a derékpánt nincs rávarrva, hanem egy bújtatóba van befűzve a két anyagréteg közé, a hátlap két oldalánál tépőzár rögzíti. Így a hordozó szélessége és magassága is állítható, a baba méretéhez igazítva. A váll- illetve derékpántok aránylag keskenyek, de megfelelő hosszúságban és kényelmesen párnázottak, egy pillanatig sem éreztem kényelmetlennek őket. Az alvócsuklya két oldalt madzaggal állítható méretre, szépen idomul a bababuksihoz, a hátlap felső része is behúzható, bár ez inkább csak esztétikailag érdekes, gyakorlati haszna kevésbé van.

Girasol MySol Veracruz

A gyártó újszülött kortól tipegőkorig ajánlja ezt a hordozót. Én – hordozási tanácsadóként – azt gondolom, nem kifejezetten újszülött babának való, lévén, hogy a derékon körbefutó pánt az optimális térdfelhúzást, s mint ilyen, a hát megfelelő tartását sem teszi lehetővé. Van viszont az a család, illetve az a helyzet, akinek/amikor nem az elméleti optimum teljesítése az elsődleges cél- ilyen esetben nyilván előbb ajánlok egy puha, ölelős mei tai-t, mint a csatos hordozók “újszülöttszűkítőjét”.

A felső limit pedig állja a helyét, úgy a térdhajlattól térdhajlatig való alátámasztás, mint a hátlap magassága tekintetében.

Összefoglalva:

-pro:

  • kézzel készített hordozó
  • jól állítható, praktikus
  • puha, ölelős
  • extraként tárolózsák, mellkaspánt és a derékpántra fűzhető szütyő jár hozzá
  • a kötözős derékpánt igény szerint csatosra cserélhető (ezt külön kell megvásárolni)

-kontra:

  • az ára
  • aránylag nehezen hozzáférhető, a Girasol ügyfélszolgálata szerint legalábbis kb. folyamatos a készlethiány.

Pin It on Pinterest