Nyakunkon a kabátszezon, egyre hűvösebbek a reggelek… én már sült gesztenyéről és forralt borról álmodo(zo)m. Körülnéztem egy kicsit a hordozós kabátok között, ezúttal az Etsy-n. Találtam mindenféle jót, puha polárt, gyapjúszövetet, víz- és szélálló softshell-t, rövidet, hosszabbat, béleltet és béleletlent, egyszínűt, tarkát… íme a kedvenceim!

Az alábbi kollázs bal oldali fotóját biztosan láttátok már a fészbúkon, velem legalábbis elég sokszor szembejött az utóbbi hetekben. Rossz hír, hogy időközben gazdára talált, jó hír, hogy vannak még helyes kabátkái a készítőjének, akit Viva la Mama Berlin néven találsz meg az Etsy-n, ha könnyű, őszi hordozós kabátot keresel. Az áruk 75 és 137 amerikai dollár (~21000 – 38000 forint / ~300 – 550 lej) között mozog. Amit én nagyon szeretek bennük, az a kialakításuk, a vidám bélések, a két kapucni és a hosszú passzék. ♥

Viva la Mama hordozós kabátok

 

Műfajukban, anyagukban és szabásukban is hasonlóak a – szintén német – Go Future hordozós kabátjai, polár külső, színes pamut bélés, cipzár, hosszú passzé, dupla kapucni. Az árak 69 – 117 dollárig terjednek, ez forintban ~19000 – 32000, lejben ~275 – 465 közötti összegeket jelent.

GoFutureWithLove hordozós kabátok

 

Az alábbi kabátka pedig gyapjúszövetből készül, rendelésre. A külseje gyapjú, a bélése pamut, a kapucnik akár a kedvenc kendőd anyagából is készülhetnek! A készítő új-zélandi, a bolt neve MarkoMiles, a kabátokhoz kismama- és hordozós betét, illetve az utóbbihoz kapucni külön is vásárolható. Maga a kabát 248 egyébként dollárba kerül (cirka 70000 forint / majdnem 1000 lej (!!!)). Én azt hiszem, az idén ezt kihagyom.

Marko Miles hordozós kabát

 

Ha szeretsz fel- illetve kitűnni a tömegből, vagy egyszerűen csak valami vidámabbra, bohémabbra vágysz, a cseh Rebeka Q. boltjában nézz körül! Élénk színek, merész társítások, sok-sok tarka rátét, egy ilyen kabátban garantáltan nem maradsz észrevétlen. A kabátok anyaga softshell, a bélésük fleece, elöl és háton hordozásra egyaránt alkalmasak. Az áruk 159 dollár / 44520 forint / 636 lej.

Rebeka Q. hordozós kabátok

 

Egyszerűbbek, visszafogottabbak, de szimpatikusak a lengyel Marta Czajka hordozós kabátjai is, az etsy-bolt neve TWIGASKLEP. Ezek a kabátok egyenes szabásúak, egyszínű softshell anyagból készülnek, színes mikropolár béléssel. Az áruk 205 dollár, ez 57400 forintnak, illetve  820 lejnek felel meg.

TWIGASKLEP

 

Végül pedig, hogy a “cuki” kategória se maradjon ki, jöjjön egy puha plüssből készült, baglyos hordozós kabát. Rendelésre készül, panel nélkül, sima “egyszemélyes” felsőként is hordható, baba-mama sál jár hozzá ajándékba. Csak elöl hordozásra alkalmas, 155 dollárba kerül (43400 forint / 620 lej). A készítője egyébként javarészt gyerekruhákat tervez hasonlóan cuki állatkás rátétekkel, tudnék válogatni belőlük. :-)

Barvito Posito hordozós felső

Neked melyik a kedvenced?

 

Pin It on Pinterest